partnernieuws editie juni 2018
 • McAlpine: hoge kwaliteit en montagegemak

  McAlpine: hoge kwaliteit en montagegemak

  Walraven biedt vele innovatieve producten op het gebied van sanitair, waaronder een grote verscheidenheid aan voorwandsystemen. Daarnaast is Walraven exclusief vertegenwoordiger van het complete McAlpine sanitairassortiment in de Benelux. Op het gebied van kunststof sifons en toebehoren behoort het assortiment tot het meest complete ter wereld. Het merk staat bekend om de hoge kwaliteit en het montagegemak. Nagenoeg alle McAlpine producten worden compleet en geheel voorgemonteerd aangeleverd waardoor ze snel en gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden.  Voorbeeld uit het assortiment is de MacValve. Omdat deze handige sifon geen waterslot heeft, kan het nooit uitdrogen door verdamping of onvoldoende gebruik van het lozingstoestel. Deze sifon kan in bestaande situaties worden toegepast als terugslagklep om terugloop te voorkomen en functioneert als beluchter. Het product kan zowel horizontaal als verticaal geïnstalleerd worden. Bovengenoemd product is slechts een kleine greep uit het uitgebreide McAlpine assortiment. Er zijn daarnaast onder andere verschillende gootsteenafvoer combinaties, douchebaksifons, badsifons, beluchters, afvoerpluggen en korfpluggen beschikbaar. Ook biedt McAlpine een speciale Luxury line met daarin een breed scala aan producten van verchroomd messing. Kijk voor een compleet overzicht op www.walraven.com.    Lees meer »
partnernieuws editie juni 2018
 • Zuiver binnenmilieu met antibacteriële coatings van Vlint

  Zuiver binnenmilieu met antibacteriële coatings van Vlint

  Overal waar mensen samenkomen, bestaat risico op besmetting met gram-negatieve bacteriën. Vlint uit Lelystad is gespecialiseerd in het waarborgen van een zuiver binnenklimaat en bestrijdt de microben met bacteriedodende coatings. Het brengt de coatings aan op wanden en vloeren, maar ook in luchtbehandelingskasten en in luchtkanalen. Volgens technisch directeur van Vlint, Godfried Van der Voort, biedt het antibacterieel behandelen van ventilatiesystemen veel voordeel. “De systemen werken als de longen van een gebouw.”  Het gevaar van bacteriën Antibacteriële coatings worden steeds meer toegepast aangezien hun kwaliteit de afgelopen decennia aanzienlijk is verbeterd en ze structureel bijdragen aan de gezondheidsveiligheid van mensen. Onder meer bacteriën die geassocieerd worden met vervuilde gebouwen, zoals de Acinetobacter (infectie van wonden en longen), Bacillus (Anthrax veroorzaker), Nocardia (longontsteking veroorzaker) en de Streptomyces zijn met de coatings uit te schakelen. Dat kan in kantoren, scholen en sportruimten, maar zeker ook in zorgomgevingen. Godfried van der Voort vertelt dat het voor zorgpersoneel vrijwel onmogelijk is om reinigings- en handenwasprotocollen strikt na te leven. “Wil ziekenhuispersoneel precies aan de veiligheidsvoorschriften voldoen, dan moet het 2 uur per werkdag handenwassen. Voor zorgorganisaties vormen de coatings daarom een belangrijke aanvullende veiligheidsmaatregel.” Werking van antibacteriële coatings De nieuwste antibacteriële coatings die Vlint toepast, zorgen voor een ‘slow release’ van biociden. “Dit is dodelijk voor tenminste 99,8% van de bacteriën, waaronder de hardnekkigste en gevaarlijkste microbe zoals MRSA, E.coli en Listeria,” aldus Van der Voort. Vlint gebruikt hiernaast, als een harde coatingslaag wenselijk is, ook bacteriedodende coatings met zilverionen. Deze ionen binden zich aan de celwanden van microbe, doorboren deze wanden en verstoren de enzymen-productie. Producent van de antibacteriële coatings, Inducoat, heeft de biocide-coating wetenschappelijk laten onderzoeken. Van der Voort is enthousiast over de resultaten. “Zowel TNO als het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) bevestigen de bacteriedodende werking. De coating …Lees meer »
partnernieuws editie mei 2018
 • Wildkamp.nl geheel vernieuwd

  Wildkamp.nl geheel vernieuwd

  Technische groothandel Wildkamp heeft de webshop wildkamp.nl helemaal opnieuw opgezet. De navigatie is verbeterd en de site is nu nog beter, sneller en mooier. Ook op mobiel. Dus makkelijk zoeken en vinden, ook onderweg of op locatie. Op het eerste gezicht zal het nieuwe ontwerp opvallen. Een overzichtelijke en moderne indeling waarbij veel ruimte is voor beeld en informatie en de nadruk ligt op de adviesfunctie waar Wildkamp bekend om staat. Daarbij is het zo ingedeeld dat de website op alle soorten apparaten (bijv. pc, tablet of telefoon) goed wordt weergegeven. De gebruiker moet zo eenvoudig mogelijk kunnen bestellen, waar diegene zich ook bevindt. Maar de belangrijkste wijzigingen zijn niet meteen zichtbaar. Zo is de zoekfunctie op de schop gegaan, is de snelheid verbeterd en het bestelproces vereenvoudigd. Tevens is er veel aandacht voor het kunnen filteren van zoekresultaten en het persoonlijke advies richting de klant door chat, Whatsapp, mail en telefonische ondersteuning. Het ontwikkelen van een website is een continu proces, daarom wordt er ook na de lancering hard doorgewerkt om bestaande onderdelen te optimaliseren en nog meer nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Bestelt u in mei en juni via het vernieuwde wildkamp.nl, dan maakt u kans op fantastische prijzen, zoals een ballonvaart voor 5 personen in de Wildkamp luchtballon, een VIP-arrangement voor 10 personen voor The Lion King Musical of een barbecue voor 20 personen!Lees meer »
partnernieuws editie mei 2018
 • Van het gas af? Met luchtverwarming zit je goed

  Van het gas af? Met luchtverwarming zit je goed

  Een brede coalitie dringt aan op het verbod van standaard cv-ketels vanaf 2021, want Nederland moet van het gas af. Eindelijk dringt breed door dat we niet door kunnen gaan met het gebruik van aardgas. Het Klimaatakkoord van Parijs verplicht ons stappen te zetten en ‘Groningen’ maakt duidelijk dat het snel moet. Volgens Wim Hijmissen, Directeur Commercie en Techniek van Brink Climate Systems bieden indirect gestookte luchtverwarmers een zeer goed alternatief. Bestaand versus nieuw Voor de (geïsoleerde) bestaande bouw zijn vooralsnog hybride oplossingen een uitstekende keuze, meent Hijmissen. “Voor nieuwbouwwoningen wordt een all-electric warmtepomp als opwekker aangeraden of aansluiting op een warmtenet. Voor nieuwbouwwoningen met een extreem lage energievraag tot 3 à 4 kW kan een elektrische luchtverwarmer worden toegepast in combinatie met PV-panelen.” Luchtverwarming is een systeem van luchtkanalen en onopvallende roosters die ervoor zorgen dat de (eventueel verwarmde) lucht naar de verschillende ruimten in een woning, kantoor of bedrijfspand wordt gevoerd. Als het nodig is wordt de retourlucht via de luchtverwarmer opnieuw opgewarmd. Vochtige en/of geurbelaste lucht uit de woning worden via de aangebrachte ventilatievoorzieningen rechtstreeks naar buiten geleid. De toevoer van schone verse buitenlucht wordt geïntegreerd in het luchtverwarmingssysteem. Met één kanaal verwarmen, ventileren en eventueel koelen Brink heeft al jaren de overtuiging dat deze transitie veel sneller gaat dan velen ons willen doen geloven, zegt Hijmissen. “Wij hebben de laatste jaren dan ook volop ingezet op de ontwikkeling van onze Elan-serie indirect gestookte luchtverwarmers, gevoed door een warmtepomp of warmtenet, als vervanger van de bestaande gasgestookte luchtverwarmers. De nieuwe Elan E is een volledig elektrische direct gestookte mini-luchtverwarmer. In combinatie met een Renovent Excellent WTW-unit levert het toestel via één kanaal zowel warmte als verse ventilatielucht. De Elan 4, het broertje van de Elan E, is naast verwarming en ventilatie ook geschikt voor koeling. Dit toestel is …Lees meer »
partnernieuws editie april 2018
 • ONEFLOW® Efficiënte kalkbestrijding

  ONEFLOW® Efficiënte kalkbestrijding

  Kalkaanslag kan leidingen en kranen verstoppen, de kwaliteit van het water aantasten en de levensduur van elektrische toestellen sterk verminderen. OneFlow® is hiervoor de ideale oplossing: het is de meest efficiënte en milieuvriendelijke technologie om kalkaanslag te voorkomen. OneFlow® wordt beschouwd als een volwaardig alternatief voor de traditionele waterverzachters, maar dit systeem behoeft geen toevoeging van zout of chemicaliën. Om die reden wordt ook geen afvalwater gegenereerd en vergt het toestel slechts een minimum aan onderhoud (enkel het 2-jaarlijks vervangen van het patroon). Daarenboven is OneFlow® energiebesparend want de werking is volledig autonoom: er is geen elektriciteitsvoorziening nodig. Het systeem is ook zeer compact en erg eenvoudig te installeren. En aangezien bij OneFlow® alle noodzakelijke mineralen zoals calcium en magnesium in het water behouden blijven, blijft het water zuiver en gezond! HOE WERKT ONEFLOW®? OneFlow® gebruikt een innovatieve technologie (Template Assisted Crystallization, TAC) die de kwaliteit van het leidingwater verbetert door de kalk te neutraliseren. De technologie trekt calcium- en magnesiummineralen in hard water aan en zet deze om in microscopische kristallen. Deze zachte inerte kristallen spoelen gewoon met het water mee en zetten zich dus niet vast op het oppervlak. Kalkaanslag is dus uitgesloten en leidingen, verwarmingselementen, kranen … blijven kalkvrij. UITVOERINGEN EN TOEPASSINGEN OneFlow® is beschikbaar in huishoudelijke versie (22 of 38L/min), maar ook in grotere uitvoeringen voor publieke of commerciële installaties zoals scholen, hotels, zwembaden etc (60 of 75L/min). OneFlow® + (38L/min) beschikt ook over een geïntegreerde koolstoffilter (20 µ) die sedimenten en onaangename geuren uit het water filtert.   Wenst u meer informatie over OneFlow®? Neem gerust een kijkje op www.watts-oneflow.beLees meer »
partnernieuws editie mei 2018
 • FlatRoofVent, de krachtpatser voor uw platdak constructie!

  FlatRoofVent, de krachtpatser voor uw platdak constructie!

  Om de levensduur van uw dakconstructie te verlengen, is ventilatie een must. Daarom ontwikkelde Ubbink de FlatRoofVent, een krachtige platdak constructie ontluchter. Met de FlatRoofVent krijgt bouwvocht en/of condensatievocht geen kans om uw constructie aan te tasten! FlatRoofVent Door de stabiele weerstand werkt de FlatRoofVent onder alle windomstandigheden perfect. De FlatRoofVent heeft een geïntegreerde plakplaat en de extra schroefgaten zorgen ervoor dat de doorvoer stevig blijft zitten. Door zijn vormgeving heeft de PP kap een zeer grote ontluchtingscapaciteit. De dakdoorvoer is beschermd tegen inregenen en geschikt voor nieuwbouw en renovatie. De FlatRoofVent is elegant op uw dak, klein van formaat, robuust in design en levert een topprestatie. Voordelen De FlatRoofVent van Ubbink is gemaakt van hoogwaardig polypropyleen (PP). Deze kunststof krachtpatser is dus licht van gewicht en ongevoelig voor beschadigingen en breuk. Bovendien heeft kunststof een langere levensduur dan aluminium en is uitzetting- en krimpbestendig. De grote ontluchtingscapaciteit en de stabiele weerstand zijn kenmerkend voor de FlatRoofVent. Alle varianten zijn geïsoleerd, beschermd tegen inregenen en uv-bestendig. Toepassing De FlatRoofVent is geschikt voor platdakontluchting in nieuwbouw en bij renovatie. Bent u echter op zoek naar een doorvoer voor ruimteventilatie of een aansluiting voor uw droger, dan biedt Ubbink u het MultiVent ventilatieprogramma. Circulair Bij de ontwikkeling van de FlatRoofVent is extra aandacht besteed aan de circulariteit: De kap van de FlatRoofVent is gerealiseerd uit herbruikbare grondstoffen Volledig en eenvoudig demontabel door gebruik van droge verbindingen Al het kunststof is PP zwart (geen PE, geen PVC) De verpakking is van gerecycled karton De FlatRoofVent is energiebewust geproduceerd op een modern energiezuinig machinepark www.ubbink.nl/flatroofvent Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk!Lees meer »
partnernieuws editie april 2018
 • BEN(G)T u nog mee ? Duco helpt u op 13 juni 2018 graag op weg !

  BEN(G)T u nog mee ? Duco helpt u op 13 juni 2018 graag op weg !

  Anno 2018 evolueert onze nieuwbouwmarkt stilaan naar het uiteindelijke Bijna Energie Neutrale-doel (BENG) in 2020. Dankzij aandacht voor compactheid, doorgedreven isolatie en nauwgezette luchtdichtheid zouden de laatste hordes moeten genomen zijn. Op het gebied van gezondheid en comfort wordt het dan weer steeds belangrijker om de juiste maatregelen te nemen. Dit betekent dat de bouwindustrie met fabrikanten zoals Duco noodgedwongen moet evolueren en innoveren, en dat in sneltempo om tegemoet te komen aan de BENG-eisen. Maar wat betekent het nu precies? Welke regels en normen zijn van toepassing? Hoe krijg je de bewoner mee in het hele gebeuren? En op welke manier kan slimme ventilatie hier een significante rol in spelen? Gelukkig staan we aan de vooravond van Duco’s jaarlijkse themadag, waar u een helder antwoord zal krijgen op al deze vragen. Steeds streeft Duco naar kwaliteit van de hoogste plank in al z’n facetten. Dit weerspiegelt zich ook in een weloverwogen keuze van gastsprekers. Met Jérôme Eijsackers – adjunct-directeur van adviesbureau Peutz – en Prof. dr. ir. Anke van Hal – hoogleraar Sustainable Building aan de Nyenrode Business Universiteit en praktijkhoogleraar Sustainable Housing Transformation aan de TU Delft – bent u verzekerd van een uiterst leerrijk programma. En of dit alles nog niet genoeg is, zal Duco’s themadag plaatsvinden in de voormalige Rotterdamse koffie-, thee- en tabaksfabriek (Van Nelle Fabriek) die als ‘icoon van het Nederlandse modernisme’ wordt aanzien en tevens in 2014 aan de UNESCO Werelderfgoedlijst werd toegevoegd. Wilt u ook niet achterop hinken in het bouwtraject? Kom dan op woensdag 13 juni 2018 vanaf 13u naar deze themadag en laat u verrassen! Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Op de website van Duco – www.duco.eu/seminar – vindt u alle nodige info!Lees meer »
partnernieuws editie april 2018
 • Rolux Buitenwandsysteem, buiten- gewoon slim!

  Rolux Buitenwandsysteem, buiten- gewoon slim!

  Het Rolux Buitenwandsysteem van Ubbink is de perfecte oplossing voor het plaatsen van een buitenkanaal voor uw rookgasafvoer en luchttoevoer. Stel uw klant woont in een complex van 3 verdiepingen, waarin de bewoners een eigen moederhaard hebben en graag een HR ketel willen. Maar ook voor de individuele ketel in de Randstad, waar geen ruimte voor een schoorsteen/schacht is, is dit buitenwandsysteem perfect geschikt voor plaatsing buiten op de gevel. Voordelen Eenvoudige montage Compleet systeem met accessoires Betrouwbaar en duurzaam kunststof PP binnenzijde Mooie RVS afwerking buitenzijde (mantel) Geen corrosie of ijsvorming UV-bestendig  Verwerkersgemak De installatie van het Rolux Buitenwandsysteem is eenvoudig. Om het u nog makkelijker te maken zijn de verlengbuizen verkrijgbaar in 4 maten (250/500/1000/2000) en de bochten in 4 graden (15°, 30°, 45°, 87°). Het stoelelement is uitgevoerd met een geïntegreerde luchttoevoer en muurplaat. U hoeft ook geen rekening te houden met krimp en uitzet, want de rookgastop is uitgevoerd met een geïntegreerd schuifstuk.  Kenmerken Beschikbare diameters: 60/100, 80/125 en 110/160 Geschikt voor condenserende ketels type C, plaatsing via de gevel Concentrische uitvoering Rookgasafvoerbuis PP120 Buitenbuis INOX Voldoet aan CE eisen  Afhankelijk van de situatie/locatiekeuze luchttoevoer, kunt u de luchttoevoer richting de ketel uitvoeren via het losse luchttoevoerelement of via de stoelconstructie met geïntegreerd luchttoevoerelement.  Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk! www.ubbink.nl/buitenwandsysteem  Lees meer »
partnernieuws editie april 2018
 • Volop enthousiasme voor verduurzaming op de VSK2018

  Volop enthousiasme voor verduurzaming op de VSK2018

  Verduurzaming was op de VSK2018 een hot item. Isolatie, warmteterugwinning, warmtepompen en vloerverwarming. De exposant WARP Systems wand- en vloerverwarming; een bedrijf dat op een nieuwe manier tegen vloer- en wandverwarming aankijkt. “Bij de traditionele bouwmethode wordt vloerverwarming standaard onder een dikke afwerklaag geïnstalleerd. Omdat de warmte door deze vloerlaag heen gestookt moet worden is voor het behalen van de juiste oppervlakte temperatuur een relatief hoge watertemperatuur nodig” weet Michael Soederhuizen technicus bij WARP Systems. “Ons SpeeTile 10 vloerverwarmingssysteem is dun (slechts 15mm) en de vloerverwarmingsbuizen liggen hart op hart 75mm en direct onder de vloeroppervlakte. De watertemperatuur van de warmtepomp kan hierdoor lager worden ingesteld. Dit verbetert de C.O.P. van de warmtepomp. Bijkomend voordeel is dat een dergelijk systeem veel sneller reageert waardoor de temperatuur in de ruimte beter beheersbaar wordt. Nu is het mogelijk om vertrekken zoals slaapkamers en werkkamers met vloerverwarming alleen te verwarmen indien dat nodig is.” Op deze manier laat een dynamisch bedrijf zien dat innovatie meer is dan een nieuw product is en breekt met de traditionele manier van denken. Aan het aantal bezoekers op de stand was de interesse duidelijk af te meten. Meer informatie: www.warp-systems.nl  Lees meer »