• Ontdek onze slimme vogel!

  Ontdek onze slimme vogel!

  Met de nieuwe Decorio kan uw warmtepomp het dak op! In het streven om ons fossiele energieverbruik te verminderen is de warmtepomp een populaire keuze. Voor de bewoner is, naast geluidsoverlast, de omvang door plaatsing in de tuin of schuur een struikelblok. De nieuwe, eenvoudig te monteren Decorio Luchtwarmtepompbehuizing 30°-55° van Ubbink biedt u dé oplossing! Deze buitenunitbehuizing staat als een schoorsteen op uw dak, beschermt uw luchtwarmtepomp tegen alle weersinvloeden en zorgt bovendien voor geluidsvermindering door de positionering. De Decorio is geschikt voor de meest gangbare typen luchtwarmtepompen. Verwerkersvoordelen De Decorio Luchtwarmtepompbehuizing van Ubbink kent vele verwerkersvoordelen, waaronder: Universeel instelbaar voor 30°-55° en universeel voor de meest gangbare luchtwarmtepompen Compleet pakket, inclusief montagemateriaal Eenvoudige bevestiging; stapsgewijze montage van het modulaire systeem. De kap monteert u vooraf op de grond of in de werkplaats Licht in gewicht door kunststof behuizing Geïntegreerde voorziening voor afvoeren van smeltwater Nette afwerking door geïntegreerde schroeven en verdiepte schroefgaten Geïntegreerde doorvoer voor koudemiddelleidingen en zonnepaneelkabels Eenvoudig onderhoud door demontage bovenplaat Eigenschappen • Universeel voor de meest gangbare luchtwarmtepompen tot 7,5 kW (gemiddelde woning 6 à 8 kW) en een gewicht van 80 kg • Design behuizing • Geluidsreductie door positionering op het dak • Gemaakt van hoogwaardig uv-bestendig kunststof • Uitgevoerd met makkelijk verwerkbare Ubiflex loodvervanger • Geproduceerd in eigen huis met de hoogste kwaliteitsstandaard • Optimale prestatie luchtwarmtepomp dankzij ingenieus ontwerp • Bestand tegen weersinvloeden • Uitgevoerd in donkergrijs • Geschikt voor renovatie en nieuwbouw Verkrijgbaarheid De Decorio Luchtwarmtepompbehuizing 30°-55° van Ubbink is juni 2019 verkrijgbaar bij de professionele handel. Kijk voor meer informatie op www.ubbink.nl/decorio Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk!  www.ubbink.nl/decorio   Lees meer »
 • Hybalans+ calculator versie 1.8.0.0 is uit!

  Hybalans+ calculator versie 1.8.0.0 is uit!

  De nieuwste versie van de Hybalans+ calculator staat nu online. In deze versie zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd waarmee de software completer is gemaakt. Hiermee is het gebruiksgemak verder verbeterd. Gemakkelijk, precies en snel uw ventilatie oplossing berekenen Aan de hand van de ventilatiebehoefte per ruimte wordt er een capaciteitsberekening gemaakt, waardoor de juiste keuze gemaakt kan worden voor een WTW-installatie of woonhuisventilator. De calculator geeft weer welke restrictieringen benodigd zijn om aan de behoefte per ruimte te voldoen. Hierdoor wordt het comfort verhoogd en hoeft u achteraf niet meer de ventielen in te stellen. U kunt de gehele installatie samenstellen inclusief WTW-materiaal, doorvoeren en accessoires. Zowel voor systeem C als systeem D.   Klaar met de berekening? Dan ontvangt u een componentenlijst inclusief artikelnummers van alle benodigde materialen. U kunt direct de onderdelen bestellen en de klus is snel geklaard. Ook de restrictieringen en verbindingsstukken worden automatisch meegenomen in de componentenlijst aan de hand van uw berekening. Om zeker te zijn dat alle berekeningen en artikelen kloppen is het van belang om altijd de nieuwste versie van de Hybalans+ Calculator te gebruiken. Download daarom direct de update. Download hem nu via https://burgerhout.nl/product/hybalans-calculator/Lees meer »
 • DucoBox Eco: all-electric, c’est chic

  DucoBox Eco: all-electric, c’est chic

  Op vlak van hernieuwbare energie worden de normen steeds strenger. Hierbij vormt de DucoBox Eco, met de all-electric opstelling, de perfect match met de huidige en toekomstige wensen en eisen vanuit de markt. Een mooie oplossing die de installateur 100 % ontzorgt. In tijden waarin de energienormen alsmaar verder worden aangescherpt en particulieren de klemtoon verleggen naar gezondheid, duurzaamheid en een optimaal wooncomfort, mogen ook fabrikanten niet stil blijven zitten. En dat heeft ventilatiebedrijf Duco in geen geval gedaan. Met z’n nieuwste ventilatieoplossing, DucoBox Eco, wordt aandacht besteed aan een maximale energiezuinigheid en gebruiksvriendelijkheid, en een uiterst stille werking.  De DucoBox Eco is een ventilatiewarmtepomp die de afgevoerde ventilatielucht gebruikt als duurzame warmtebron voor verwarming (CV) en warm tapwater (SWW) en daardoor het hele jaar warmteterugwinning levert. Deze energie wordt geput uit de ventilatieretourlucht en haalt de verder benodigde energie uit de buitenlucht. Door vraagsturing in deze unit te integreren wordt een maximaal comfort en een minimaal geluidsvermogen nagestreefd. Zowel op luchtzijdig vlak, dankzij Duco’s modulaire componenten, als op waterzijdig vlak is de DucoBox Eco flexibel. De unit kan geïntegreerd worden in een systeem op maat van de woning en de bewoner.  In combinatie met het all-electric pakket is de DucoBox Eco een complete oplossing die de installateur 100% ontzorgt. Dit pakket bestaat uit kwaliteitsonderdelen die perfect op elkaar afgestemd zijn, zoals een buffervat met goede stratificatie, een verswaterstation met instant bereiding van tapwater en flexibele aansluitingen die zorgen voor een akoestisch geoptimaliseerd opstelling.    Lees meer »
 • Vlint: luchtverdeelslangen voor iedere sector

  Vlint: luchtverdeelslangen voor iedere sector

  Luchtverdeling met luchtverdeelslangen, soms airsocks genoemd, wordt steeds populairder. De slangen zijn in tegenstelling tot luchtkanalen snel te monteren, roesten niet en kunnen zonder tochtverschijnselen de luchtstroom in een ruimte tot in detail reguleren. In utiliteitsgebouwen waar veel mensen komen, zoals bijvoorbeeld kantoren, scholen, showrooms en restaurants, is dit ideaal. Een groot voordeel van de slangen is dat ze niet in de constructie van een gebouw verwerkt zitten, waardoor de luchtverdeling in een gebouw eenvoudig aan te passen is bij herinrichtingen en renovaties. Vlint uit Lelystad biedt luchtverdeeslangen die qua materiaal en ontwerp speciaal op omgevingen zijn afgestemd; in winkels en horecagelegenheden werkt Vlint luchtverdeelslangen perfect weg in het interieur, voor fabrieken worden antistatische slangen ontworpen, en in ziekenhuizen monteert Vlint bacteriedodende luchtverdeelslangen. Het periodiek demonteren en reinigen van de luchtverdeelslangen verzorgt de wasservice van Vlint. Reiniging komt precies omdat onjuiste wasprogramma’s of wasmiddelen kunnen resulteren in beschadiging van het materiaal, krimp, ongelijkmatige reinheid of het verloren gaan van de brandwerendheid. Vlint heeft in samenwerking met een van de grotere industriële wasserijen een wasprocedé ontwikkeld waarbij grondige reiniging plaatsvindt met behoud van de originele materiaalkenmerken. Meer weten? https://vlint.nl/winkel/producten/luchtverdeling/luchtverdeelslangen/Lees meer »
 • DucoBox Eco: uithangbord slimme ventilatie met warmteterugwinning

  DucoBox Eco: uithangbord slimme ventilatie met warmteterugwinning

  Waar een ventilatie-installatie in het verleden vooral optimaal moest kunnen ventileren, wordt nu gezocht naar het summum van ventilatie, duurzaamheid, energiezuinigheid, warmterecuperatie én minimale geluidsproductie, in combinatie met gebruiksvriendelijkheid om de installateur te ontzorgen. Het uithangbord hiervoor? De DucoBox Eco; een slimme ventilatiewarmtepomp die volledig matcht met de huidige en toekomstige wensen en eisen vanuit de markt.   Slimme, natuurlijke ventilatie gecombineerd met warmteterugwinning via ventilatieretourlucht en frisse buitenlucht voor toepassing in woningen die het milieu, de gebruiker én de luchtkwaliteit op de voorgrond plaatsen: dat is waar de DucoBox Eco voor staat. Door vraagsturing via een gepatenteerde 2-zonesturing in deze unit te integreren, is een maximale energiezuinigheid (A+) en minimaal geluidsvermogen meer dan ooit een haalbare kaart.   Bijkomende troef is de flexibele opbouw. En die flexibiliteit gaat bij de DucoBox Eco zeer ver. Zo is er de keuze voor koppeling aan een cv-ketel of boilervat, maar ook een combinatie van beide of zelfs een all-electric oplossing is mogelijk. Dat alles tegen een minimale investering door de duurzame subsidies die het kostenplaatje uiterst aantrekkelijk maken.   Ontdek de DucoBox Eco onder andere tijdens Installatie Vakbeurs Hardenberg (Hal 2, stand 208) en Vakbeurs Energie (Hal 3, stand F043)!Lees meer »
 • Air Excellent luchtverdeelsysteem

  Air Excellent luchtverdeelsysteem

  Het Ubbink Air Excellent luchtverdeelsysteem is een innovatief en modulair systeem, dat geschikt is voor alle mechanische ventilatiesystemen met of zonder warmteterugwinning. De eenvoudige koppeling van ronde en halfronde kanalen geeft u optimale ontwerpvrijheid. Dit maakt Air Excellent geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie van woningbouw en kleine utiliteitsgebouwen! Het luchtverdeelsysteem met optimaal verwerkersgemak is ook zeer geschikt voor vraaggestuurde ventilatiesystemen, omdat u de kanalen eenvoudig naar ieder ventilatiepunt aanbrengt.  Flexibele kanalen Het Air Excellent luchtverdeelsysteem is universeel toepasbaar op iedere mechanische ventilatie-unit vraaggestuurd en niet-vraaggestuurd in combinatie met C-systemen (mechanische ventilatie) en D-systemen (Warmte Terug Winning). Doordat het Air Excellent systeem bestaat uit flexibele kanalen die u, zonder aftakkingen, vanuit een luchtverdeelkast installeert naar de desbetreffende ventilatiepunten, ventileert u waar nodig (een radiaal systeem). Doordat er geen aftakkingen zijn kent het systeem lagere drukverliezen dan traditionele luchtverdeelsystemen. Dit heeft een positieve invloed op het energieverbruik en het geluidsniveau van de geïnstalleerde ventilatie-unit. Air Excellent is gemaakt van hoogwaardig kunststof en is volledig anti-statisch en anti-bacterieel. Verwerkersgemak Door de flexibele ventilatiekanalen en de vele hulpstukken ondervindt u vrijwel geen beperking bij het ontwerpen en plaatsen. De montage is eenvoudig, want het systeem is makkelijk in te korten, te koppelen en ter plaatse op maat te maken. De innovatieve koppelstukken garanderen een luchtdichte aansluiting, zonder toepassing van tape. Met de beugels fixeert u de kanalen, zowel los als geschakeld. De verwerkingstemperatuur is -20°C tot +60°C. Eenvoudige inregeling en berekening U kunt kiezen uit de 800 Serie luchtverdeelkasten en de compacte 200 Serie luchtverdeelkasten voor beperkte installatieruimte. Met behulp van restrictieringen aan de binnenzijde van de luchtverdeelkast regelt u het systeem in. Inspectie, reinigen en aanpassen van de restrictieringen is eenvoudig door het uitnemen van het deksel. De juiste configuratie van de restrictieringen berekent u snel met de online configurator www.aeconfigurator.nl. Ubbink, …Lees meer »
 • High five voor de Ubbink 5-serie!

  High five voor de Ubbink 5-serie!

  Design gecombineerd met topprestaties De 5-serie van Ubbink is een complete lijn dakdoorvoeren, waarbij design is gecombineerd met topprestaties! Oplossingen voor rookgasafvoer van de HR ketel, mechanische ventilatie, rioolbeluchting of combinaties daarvan. De dakdoorvoeren kenmerken zich door veiligheid, duurzaamheid én installatiegemak. Dankzij de gepatenteerde spiraaltechniek zijn de doorvoeren gemiddeld 20% compacter dan andere modellen op de markt. Ook verkrijgbaar in verlengde uitvoeringen. Kies voor de 5-serie voor een beter resultaat én slank uiterlijk op uw dak! Ubbink 5-serie Rolux 5G presteert beter dan welke doorvoer ook als het gaat om het voorkomen van recirculatie van rookgassen. MultiVent 5V specifiek ontwikkeld voor de nieuwste, mechanische afvoersystemen, werkt onder alle windomstandigheden perfect dankzij de stabiele, lage weerstand. Rolux 5G Combi combineert rookgasafvoer en luchttoevoer met een extra aansluiting Ø 125 mm voor bijvoorbeeld een mechanisch ventilatiesysteem. MultiVent 5V Combi uitgerust met dubbele ventilatieafvoer Ø 125 mm, waardoor u de afvoer van mechanische ventilatie en bijvoorbeeld een wasdroger kunt combineren. SoloVent 5R past u toe voor beluchting van de binnenriolering.  Optimale bevestiging en afwerking Universele Ubiflex Dakdoorvoerpan 15°-55° voor elke soort pan en ieder type dakdoorvoer. Geen voorraad van verschillende pannen meer! WaterpRoof Plakplaat 100% waterdichte aansluiting op het platte dak Luchtdicht Doorvoermanchet voor een luchtdichte en fraaie afwerking, ook achteraf toepasbaar Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk! www.ubbink5serie.nl                           Lees meer »
 • Dankzij ‘Green deal’ snelle scholing warmtepompsystemen bij opleidingscentrum GOO

  Dankzij ‘Green deal’ snelle scholing warmtepompsystemen bij opleidingscentrum GOO

  Ook op de hoogte van het ‘concept klimaatakkoord’? Dan weet u dat dit grote gevolgen zal hebben voor de energievoorziening in Nederlandse huishoudens. Aardgasvrije huizen, duurzame energie, CO2-neutraal, zonnepanelen en warmtepompen. Deze laatst genoemde moet het aardgas vervangen en betekent dus veel extra werk voor bedrijven,  installateurs en cv-monteurs. De hoogste tijd om uzelf en uw personeel voor te bereiden en bij te scholen! Een bulk werk dat al op korte termijn flink wat omzet zal betekenen voor installatiebedrijven. Met een urgentie die ook de overheid inziet en initiatieven op het gebied van scholing stimuleert met subsidie. Opleidingscentrum GOO doet mee aan het landelijke programma ‘Green deal’- met nog zes andere opleidingscentra- om vakmensen op te leiden voor deze immense taak. Kwaliteit staat bovenaan de vereisten, en scholing houdt meer in dan simpel een kunstje leren. GOO biedt samen met haar praktijkuitvoerder Aeres Tech installateurs en monteurs de gelegenheid zich te scholen voor het installeren en inregelen van warmtepompen. Nu al een opleiding volgen! Deze door meerdere partijen gesubsidieerde Green deal wordt 4 september officieel ondertekend in Groningen. Moet u hierop wachten? Zeker niet! Nu al kunnen technici en monteurs beginnen aan een opleiding basis- of servicemonteur warmtepompen. De monteur heeft een F-gassen diploma (BRL200) nodig wanneer men inbreekt op het warmtepompsysteem. De onderneming/werkgever moet beschikken over een BRL-100 accreditatie. Geen tijd te verliezen! GO  ͦ verzorgt meerdere opleidingen: Basisopleiding monteur warmtepompen. Duur: 4 dagen. Lesstof: basisprincipes warmtepomp begrijpen en beheersen Servicemonteur warmtepompen. Duur: 3 dagen. Lesstof: installatie, storingzoeken, reparatie Aspirant ontwerper warmtepomp. Duur: 2 dagen. Lesstof: ontwerpen, specialisatie type warmtepomp. Een systeem begrijpen en ontwerpen. Daarnaast kunnen deelnemers zich gericht specialiseren met de trainingen Ontwerpen lucht/lucht, lucht/water, afgerond met een officieel CITO examen. Opleidingscentrum GOO  heeft zijn praktijkruimtes ingericht met in totaal negen warmtepompen: opleiden kan nu dus al. …Lees meer »
 • WOLF WARMTEPOMPCENTRUM CHC

  WOLF WARMTEPOMPCENTRUM CHC

  Elke installateur heeft zijn eigen idee van hoe het perfecte warmtepompsysteem eruit zou moeten zien. Groot voorraadvat, klein voorraadvat, zonder buffer, met buffer, met welk vermogen.  WOLF introduceert daarom de complete warmtepompcentra CHC. De warmtepompcentra CHC van WOLF combineren flexibiliteit en modulair ontwerp tot complete systemen – altijd in overeenstemming met de eisen, behoeften en wensen van de installateur en eindgebruiker. De complete systemen besparen niet alleen tijd tijdens de planning en onderdelenkeuze, maar ook tijdens de montage door o.a. de prefab leidingen in  de compacte binnen-unit. Door het modulaire ontwerp is de montage bijzonder gemakkelijk en kan de complete binnen-unit worden opgesteld op een oppervlakte van minder dan 0,6 m². De montage van het complete pakket met alle componenten en leidingen inclusief isolatie blijkt bijzonder snel en eenvoudig te zijn dankzij plugverbindingen. WOLF CHC Split/200 en CHC Split/300 zijn als warmtepompcentrum vooraf geconfigureerd voor een compleet zorgeloze oplossing voor eengezinswoningen. Er zijn in totaal 25 verschillende varianten beschikbaar voor de klant. De basis is altijd de WOLF Split lucht/water warmtepomp BWL-1S, te selecteren in vijf verschillende groottes (BWL-1S-05, 07, 10, 14, 16). De CHC Split/200 is bij uitstek geschikt voor een eengezinshuis. De geïntegreerde warmwatertank van 180 l past perfect voor een gezin met 4 personen. Optioneel kan de apparatuur worden geselecteerd met een 35 liter serie buffertank inclusief overstortventiel. WOLF heeft de CHC Split/300 ontwikkeld voor het verhoogde watercomfort of voor gebruik bij een groter huishouden. In plaats van het 180-liter-model is hier een 280 liter warmwatervoorraadvat geïntegreerd. Afhankelijk van de vereisten kan de CHC Split/300 worden besteld met een geïntegreerd buffertank van 50 liter inclusief overstortventiel, alternatief zonder geïntegreerd buffer. Het buffervat kan in serie of parallel geschakeld worden. De bedieningsmodule BM-2, een 24l-expansievat en de bijbehorende verbindingssets worden altijd opgenomen in de CHC-warmtepompcentra. Met het WOLF CWL-T-300 …Lees meer »