partnernieuws editie april 2018
 • BEN(G)T u nog mee ? Duco helpt u op 13 juni 2018 graag op weg !

  BEN(G)T u nog mee ? Duco helpt u op 13 juni 2018 graag op weg !

  Anno 2018 evolueert onze nieuwbouwmarkt stilaan naar het uiteindelijke Bijna Energie Neutrale-doel (BENG) in 2020. Dankzij aandacht voor compactheid, doorgedreven isolatie en nauwgezette luchtdichtheid zouden de laatste hordes moeten genomen zijn. Op het gebied van gezondheid en comfort wordt het dan weer steeds belangrijker om de juiste maatregelen te nemen. Dit betekent dat de bouwindustrie met fabrikanten zoals Duco noodgedwongen moet evolueren en innoveren, en dat in sneltempo om tegemoet te komen aan de BENG-eisen. Maar wat betekent het nu precies? Welke regels en normen zijn van toepassing? Hoe krijg je de bewoner mee in het hele gebeuren? En op welke manier kan slimme ventilatie hier een significante rol in spelen? Gelukkig staan we aan de vooravond van Duco’s jaarlijkse themadag, waar u een helder antwoord zal krijgen op al deze vragen. Steeds streeft Duco naar kwaliteit van de hoogste plank in al z’n facetten. Dit weerspiegelt zich ook in een weloverwogen keuze van gastsprekers. Met Jérôme Eijsackers – adjunct-directeur van adviesbureau Peutz – en Prof. dr. ir. Anke van Hal – hoogleraar Sustainable Building aan de Nyenrode Business Universiteit en praktijkhoogleraar Sustainable Housing Transformation aan de TU Delft – bent u verzekerd van een uiterst leerrijk programma. En of dit alles nog niet genoeg is, zal Duco’s themadag plaatsvinden in de voormalige Rotterdamse koffie-, thee- en tabaksfabriek (Van Nelle Fabriek) die als ‘icoon van het Nederlandse modernisme’ wordt aanzien en tevens in 2014 aan de UNESCO Werelderfgoedlijst werd toegevoegd. Wilt u ook niet achterop hinken in het bouwtraject? Kom dan op woensdag 13 juni 2018 vanaf 13u naar deze themadag en laat u verrassen! Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Op de website van Duco – www.duco.eu/seminar – vindt u alle nodige info!Lees meer »
partnernieuws editie april 2018
 • Rolux Buitenwandsysteem, buiten- gewoon slim!

  Rolux Buitenwandsysteem, buiten- gewoon slim!

  Het Rolux Buitenwandsysteem van Ubbink is de perfecte oplossing voor het plaatsen van een buitenkanaal voor uw rookgasafvoer en luchttoevoer. Stel uw klant woont in een complex van 3 verdiepingen, waarin de bewoners een eigen moederhaard hebben en graag een HR ketel willen. Maar ook voor de individuele ketel in de Randstad, waar geen ruimte voor een schoorsteen/schacht is, is dit buitenwandsysteem perfect geschikt voor plaatsing buiten op de gevel. Voordelen Eenvoudige montage Compleet systeem met accessoires Betrouwbaar en duurzaam kunststof PP binnenzijde Mooie RVS afwerking buitenzijde (mantel) Geen corrosie of ijsvorming UV-bestendig  Verwerkersgemak De installatie van het Rolux Buitenwandsysteem is eenvoudig. Om het u nog makkelijker te maken zijn de verlengbuizen verkrijgbaar in 4 maten (250/500/1000/2000) en de bochten in 4 graden (15°, 30°, 45°, 87°). Het stoelelement is uitgevoerd met een geïntegreerde luchttoevoer en muurplaat. U hoeft ook geen rekening te houden met krimp en uitzet, want de rookgastop is uitgevoerd met een geïntegreerd schuifstuk.  Kenmerken Beschikbare diameters: 60/100, 80/125 en 110/160 Geschikt voor condenserende ketels type C, plaatsing via de gevel Concentrische uitvoering Rookgasafvoerbuis PP120 Buitenbuis INOX Voldoet aan CE eisen  Afhankelijk van de situatie/locatiekeuze luchttoevoer, kunt u de luchttoevoer richting de ketel uitvoeren via het losse luchttoevoerelement of via de stoelconstructie met geïntegreerd luchttoevoerelement.  Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk! www.ubbink.nl/buitenwandsysteem  Lees meer »
partnernieuws editie april 2018
 • Volop enthousiasme voor verduurzaming op de VSK2018

  Volop enthousiasme voor verduurzaming op de VSK2018

  Verduurzaming was op de VSK2018 een hot item. Isolatie, warmteterugwinning, warmtepompen en vloerverwarming. De exposant WARP Systems wand- en vloerverwarming; een bedrijf dat op een nieuwe manier tegen vloer- en wandverwarming aankijkt. “Bij de traditionele bouwmethode wordt vloerverwarming standaard onder een dikke afwerklaag geïnstalleerd. Omdat de warmte door deze vloerlaag heen gestookt moet worden is voor het behalen van de juiste oppervlakte temperatuur een relatief hoge watertemperatuur nodig” weet Michael Soederhuizen technicus bij WARP Systems. “Ons SpeeTile 10 vloerverwarmingssysteem is dun (slechts 15mm) en de vloerverwarmingsbuizen liggen hart op hart 75mm en direct onder de vloeroppervlakte. De watertemperatuur van de warmtepomp kan hierdoor lager worden ingesteld. Dit verbetert de C.O.P. van de warmtepomp. Bijkomend voordeel is dat een dergelijk systeem veel sneller reageert waardoor de temperatuur in de ruimte beter beheersbaar wordt. Nu is het mogelijk om vertrekken zoals slaapkamers en werkkamers met vloerverwarming alleen te verwarmen indien dat nodig is.” Op deze manier laat een dynamisch bedrijf zien dat innovatie meer is dan een nieuw product is en breekt met de traditionele manier van denken. Aan het aantal bezoekers op de stand was de interesse duidelijk af te meten. Meer informatie: www.warp-systems.nl  Lees meer »
partnernieuws editie april 2018
 • Erik Koevoet profiteert van sectorplan

  Erik Koevoet profiteert van sectorplan

  Hij was vier jaar bedrijfsleider in een hotel en acht jaar in een welnessresort. Het leven was goed voor Erik Koevoet (35), totdat een periode van werkloosheid zijn carrière ruw onderbrak. Toch wil hij voor geen goud meer terug naar de wereld van de horeca, of hooguit misschien om ooit eens het koude systeem van een tapinstallatie te repareren. Want tegenwoordig is Erik onderhoudsmonteur in opleiding. Hij is een van de tientallen kandidaten die via het zogeheten ‘sectorplan’ bij het Opleidingscentrum GOº hun leven een andere wending gaven. Het sectorplan houdt in dat de Nederlandse arbeidsmarkt bestand wordt gemaakt tegen uitdagingen van de toekomst, vooral door middel van (om)scholing, zodat mensen bijvoorbeeld vanuit werkloosheid worden begeleid en omgeschoold naar nieuw werk. Kabinet en bedrijfsleven trokken hiervoor honderden miljoenen uit. Erik Koevoet is blij met de kansen die hij zodoende kreeg en greep ze met beide handen aan. Als werkzoekende kwam hij via het UWV in contact met het Opleidingscentrum GOº. Affiniteit met techniek had hij al wel – getuige de auto die hij thuis helemaal zelf opknapte. Toen ook een eerste assessment positief uitviel, kon hij aan de slag met het behalen van zijn F-gassendiploma, onder begeleiding van trainer Kees Oostrum. Oostrum: “Veruit de meeste deelnemers zijn heel enthousiast en gemotiveerd. Het is voor hen een kans op een nieuwe toekomst.” Na het behalen van het F-gassencertificaat, koppelt het Opleidingscentrum GOº de deelnemers aan bedrijven voor een stage van twee of drie maanden. Na deze ‘snuffelperiode’ beslissen deelnemer en het bedrijf of ze de samenwerking voortzetten op basis van een leer-werkovereenkomst. Van de groep van tien waarvan Erik Koevoet deel uit maakte, viel slechts één deelnemer af. Acht werden geplaatst voor een stage. Erik werk inmiddels al zelfstandig als onderhoudsmonteur en reist langs supermarkten en grootkeukenbedrijven. “Ik ben nu bezig met de …Lees meer »
partnernieuws editie maart 2018
 • Saniwall® Pro UP: De totaaloplossing voor het installeren van een wandcloset

  Saniwall® Pro UP: De totaaloplossing voor het installeren van een wandcloset

  SFA Sanicombi inbouwelement met fecaliënvermaler. De Sanicombi is een krachtige geluidsarme fecaliënvermaler en bestaat uit drie onderdelen. De ingebouwde fecaliënvermaler Sanibroyeur C is het brein van de Sanicombi. Het zelfdragende inbouwelement is getest tot 400kg. Het frame is gedeeltelijk demontabel voor een eenvoudige toegang tot de Sanibroyeur C. Het bijbehorende reservoir is geïsoleerd voor een condens- en geluidsarme werking. Daarnaast is het reservoir waterbesparend door zijn economische spoeltechniek. De Sanicombi is een fraaie en complete oplossing voor uw badkamer of toiletruimte. Door zijn geringe afmetingen kan de Sanicombi eenvoudig en ruimtebesparend geplaatst worden achter elk wandcloset van uw keuze. Met de Sanicombi kunt u eenvoudig een badkamer installeren op elke gewenste plek in uw woning. Bij het aansluiten van een douche dient u rekening te houden met de aansluithoogte van de doucheafvoer. SFA Sanicombi inbouwelement met fecaliënvermaler. De Sanicombi is een krachtige geluidsarme fecaliënvermaler en bestaat uit drie onderdelen. De ingebouwde fecaliënvermaler Sanibroyeur C is het brein van de Sanicombi. Het zelfdragende inbouwelement is getest tot 400kg. Het frame is gedeeltelijk demontabel voor een eenvoudige toegang tot de Sanibroyeur C. Het bijbehorende reservoir is geïsoleerd voor een condens- en geluidsarme werking. Daarnaast is het reservoir waterbesparend door zijn economische spoeltechniek. De Sanicombi is een fraaie en complete oplossing voor uw badkamer of toiletruimte. Door zijn geringe afmetingen kan de Sanicombi eenvoudig en ruimtebesparend geplaatst worden achter elk wandcloset van uw keuze. Met de Sanicombi kunt u eenvoudig een badkamer installeren op elke gewenste plek in uw woning. Bij het aansluiten van een douche dient u rekening te houden met de aansluithoogte van de doucheafvoer. Saniwall® is een krachtige geluidsarme fecaliënvermaler met verstelbaar Grohe inbouw-element. Saniwall® is afgewerkt met glaspanelen voor een moderne, discrete en esthetische installatie. Het paneel is demontabel voor een eenvoudige toegang tot de Sanibroyeur voor eventuele technische interventies.  Daarnaast is Saniwall waterbesparend door …Lees meer »
partnernieuws editie april 2018
 • ONEFLOW® Efficiënte kalkbestrijding

  ONEFLOW® Efficiënte kalkbestrijding

  Kalkaanslag kan leidingen en kranen verstoppen, de kwaliteit van het water aantasten en de levensduur van elektrische toestellen sterk verminderen. OneFlow® is hiervoor de ideale oplossing: het is de meest efficiënte en milieuvriendelijke technologie om kalkaanslag te voorkomen. OneFlow® wordt beschouwd als een volwaardig alternatief voor de traditionele waterverzachters, maar dit systeem behoeft geen toevoeging van zout of chemicaliën. Om die reden wordt ook geen afvalwater gegenereerd en vergt het toestel slechts een minimum aan onderhoud (enkel het 2-jaarlijks vervangen van het patroon). Daarenboven is OneFlow® energiebesparend want de werking is volledig autonoom: er is geen elektriciteitsvoorziening nodig. Het systeem is ook zeer compact en erg eenvoudig te installeren. En aangezien bij OneFlow® alle noodzakelijke mineralen zoals calcium en magnesium in het water behouden blijven, blijft het water zuiver en gezond! HOE WERKT ONEFLOW®? OneFlow® gebruikt een innovatieve technologie (Template Assisted Crystallization, TAC) die de kwaliteit van het leidingwater verbetert door de kalk te neutraliseren. De technologie trekt calcium- en magnesiummineralen in hard water aan en zet deze om in microscopische kristallen. Deze zachte inerte kristallen spoelen gewoon met het water mee en zetten zich dus niet vast op het oppervlak. Kalkaanslag is dus uitgesloten en leidingen, verwarmingselementen, kranen … blijven kalkvrij. UITVOERINGEN EN TOEPASSINGEN OneFlow® is beschikbaar in huishoudelijke versie (22 of 38L/min), maar ook in grotere uitvoeringen voor publieke of commerciële installaties zoals scholen, hotels, zwembaden etc (60 of 75L/min). OneFlow® + (38L/min) beschikt ook over een geïntegreerde koolstoffilter (20 µ) die sedimenten en onaangename geuren uit het water filtert.   Wenst u meer informatie over OneFlow®? Neem gerust een kijkje op www.watts-oneflow.beLees meer »
partnernieuws editie april 2018
 • MVO aanpak Robot

  MVO aanpak Robot

  De productie van Robot verdelers vindt al vele jaren plaats bij Avres/Avelingen groep, een sociale werkplaats in Gorinchem. Het afgelopen jaar is deze samenwerking geïntensiveerd. De invoering van de Participatiewet heeft er toe geleid dat Robot vanuit de MVO gedachte zelf de productie op zich heeft genomen, mét de medewerkers van Avres.  Wat er aan vooraf ging Op de metaalafdeling van Avres/Avelingen groep maakten de werkplaats medewerkers halffabrikaten voor de Robot vloerverdelers, waarna deze op de Robot vestiging in Papendrecht verder werden geassembleerd. Met de oog op de participatiewetgeving is Robot met Avres in gesprek gegaan over de invulling van de samenwerking in de toekomst. Overname productie door Robot Robot heeft daarop besloten de productie van Avres over te nemen. De productieruimte is ingehuurd en de machines zijn overgenomen, er is geïnvesteerd in o.a. bedrijfskleding en een koffieruimte en de werkplaats medewerkers worden nu direct aangestuurd door Robot. Succesvolle pilot 2017 Na een succesvolle start in 2017 is de nieuwe samenwerking geformaliseerd. De afdeling, met maar liefst 17 voormalig werkplaatsmedewerkers en gemiddeld 7 leerwerkplekken, is inmiddels volledig ondergebracht bij Robot. Samen vormen we nu één bedrijf en daar zijn we trots op! meer informatie: http://www.robotclimate.com/Lees meer »
partnernieuws editie maart 2018
 • Zonnesystemen A.O. Smith

  Zonnesystemen A.O. Smith

  Onze renewables worden met recht als ‘extreem groen’ gepresenteerd omdat ze gebruik maken van een duurzame energiebron, de zonnewarmte, in combinatie met condenserende hoogrendementtechniek. Beide technieken zijn geïntegreerd in één systeemoplossing die het gasverbruik tot een minimum beperkt waardoor de installatie zeer energiezuinig is. Bovendien leveren de zonnesystemen van A.O. Smith een aanzienlijk hoger (systeem)rendement dan vergelijkbare installaties in de markt, zonder in te leveren op comfort. Energiepakketlabels van A+ tot A+++ kunnen worden behaald. Maximaal rendement Het intelligente besturingssysteem kan op individuele gebruikswensen en tapbehoefte geprogrammeerd worden en de pompsnelheid kan worden gemoduleerd om onder alle omstandigheden zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de beschikbare zonne-energie. Zelfs bij zeer weinig zonnestraling blijft het rendement optimaal. Lange levensduur Dankzij het gepatenteerde terugloopsysteem dat direct onder de zonnecollectoren is gemonteerd, worden stagnatietemperaturen van het warmte-overdachtsmedium voorkomen, waardoor de levensduur van de hele installatie wordt geoptimaliseerd. Zonneboilers De pronkstukken onder de renewables zijn de gasgestookte condenserende HR-zonneboilers SGE en SGS. SGE is een HR-zonneboiler met geïntegreerde warmtewisselaar die geschikt is voor middelgrote tot grote commerciële toepassingen waarbij beperkte ruimte beschikbaar is. SGE heeft een opwekkingsrendement van 94% en een waterzijdig rendement tot 107%. SGS is een HR zonneboiler die in combinatie met een IT, een voorraadvat met interne warmtewisselaar, geïnstalleerd wordt. SGS heeft een opwekkingsrendement van 96,6% en een waterzijdig rendement tot 109%. SGS heeft grotere capaciteitsmogelijkheden en is daardoor  uitermate geschikt als maatwerkoplossing voor grote industriële toepassingen. Zowel SGE als SGS hebben een energielabel A en voldoen aan de strikte ErP wetgeving. Totaaloplossing A.O. Smith geeft de voorkeur aan totaalsysteemoplossingen. Voor een optimaal systeemrendement worden de renewables als een geïntegreerd systeem geleverd en geplaatst. Door levering en inbedrijfname van het zonnesysteem door A.O. Smith te laten uitvoeren, worden alle onderdelen perfect op elkaar afgestemd en wordt een optimale werking en …Lees meer »
partnernieuws editie maart 2018
 • DucoBox Eco: De slimste ventilatiewarmtepomp van Europa

  DucoBox Eco: De slimste ventilatiewarmtepomp van Europa

  Waar een ventilatie-installatie in het verleden vooral optimaal moest kunnen ventileren, wordt nu gezocht naar het summum van ventilatie, duurzaamheid, energiezuinigheid, warmterecuperatie én minimale geluidsproductie, in combinatie met gebruiksvriendelijkheid om de installateur maximaal te ontzorgen. En dat ei van Columbus meent Duco met de DucoBox Eco gevonden te hebben; een slimme ventilatiewarmtepomp die volledig matcht met de huidige en toekomstige wensen en eisen vanuit de markt. Slimme, natuurlijke ventilatie gecombineerd met warmteterugwinning via ventilatieretourlucht en frisse buitenlucht voor toepassing in woningen die het milieu, de gebruiker én de luchtkwaliteit op de voorgrond plaatsen: dat is waar de DucoBox Eco voor staat. Door vraagsturing via een gepatenteerde 2-zonesturing in deze unit te integreren, is een maximale energiezuinigheid (A+) en minimaal geluidsvermogen meer dan ooit een haalbare kaart. Bijkomende troef is de flexibele opbouw. En die flexibiliteit gaat bij de DucoBox Eco zeer ver. Zo is er de keuze voor koppeling aan een cv-ketel of boilervat, maar ook een combinatie van beide of zelfs een all-electric oplossing is mogelijk. Dit alles tegen een minimale investering door de duurzame subsidies die het kostenplaatje uiterst aantrekkelijk maken. Meer informatie: duco.euLees meer »